Episode 97: Få gode vaner med atomic habits

I denne episode lærer du at tage overhånd på dine vaner, og finder ud af hvordan du anlægger nye vaner som holder! Det hele tager udgangspunkt i Atomic Habits.

Tema: Få gode vaner med atomic habits

Atomic habits er små vaner, som er en del af et større system. Atomic habits er byggestenene til bemærkelsesværdige resultater.

 • ‘Why tiny changes make a big difference’: Hvis du kan gøre 1% bedre hver dag i et år, vil du ende op med at være 37 gange bedre når du er færdig. Vi forkaster ofte små forandringer fordi de ikke ser ud til at have en effekt i øjeblikket. Vi lægger aldrig mærke til den forskel en vane gør, før vi når et kritisk stadie og udløser et nyt performance-niveau.
 • ‘Forget about goals, focus on system instead’! Mål er gode til at sætte en retning, men systemer er bedst til at skabe fremdrift. En håndfuld problemer opstår, hvis du tænker for meget på mål, og for lidt på systemet:
  • Vindere og tabere har de samme mål.
  • At opnå et mål er kun et øjebliksforandring.
  • Mål begrænser din glæde og Lykke
  • Mål er på kanten med langsigtet fremdrift/fremgang
 • Identity-based habits vs outcome-based habits

Success is not a goal to reach or a finish line to cross. It’s a system to improve, an endless process to refine.

Nævnt i podcasten

Relateret episoder eller blogindlæg

Episodens værter

Anita Lykke Klausen

Neuromarketing er hjemmebanen for Anita: Fascinationen af mødet mellem det irrationelle menneske og hvordan markedsføringen kan trigge hjernen til at træffe hensigtsmæssige valg. I sin egen virksomhed er det netop neuromarketing der er grundlaget for hendes egen virksomhed.

Vil du sikre pluspoint hos Anita, så inkludér et bordfodboldbord i jeres næste aftale. Hun er nemlig en entusiastisk spiller, der deltager i flere uofficielle turneringer med kollegaerne.

Anita Lykke Klausen

Puk Falkenberg

I krydsfeltet mellem forandringsledelse og organisationsudvikling føler Puk sig bedst tilpas. Hun beskæftiger sig med alt lige fra ledelse, teams og arbejdslyst til vaner, udvikling og læring. Puk er rådgiver hos Bloch&Østergaard, hvor hun slår sine folder inden for fremtidens ledelse.

Inviterer du Puk på kaffe, så hav tekanden klar. Hun drikker nemlig ikke kaffe, men tømmer let en tekande lige så hurtigt som du får tømt din kaffekop.

Puk Falkenberg

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

 1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
 2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/ Casper, Thomas, Anita & Puk

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Vi udkommer altid om søndagen.