Episode 88: Adfærdsændring

Du kender nok en, som har en dårlig vane. Måske er det dig selv eller en, du holder af. Hvis du vil blive klogere på, hvordan du ændrer et bestemt vane, så skal du lytte til denne episode.

Tema: Adfærdsændring

Det kan være svært at lave om på en vane eller en bestemt adfærd. Du har måske flere år i træk tænkt, at i år bliver året, hvor du begynder at bruge dit fitnesskort, løber dit første maraton og begynder at tage cyklen i stedet for offentlig transport.

Men det er faktisk ikke så enkelt at ændre ens adfærd og vaner. Det kræver, at du ved, hvorfor du gør, og hvilke mekanismer der spiller ind på din adfærd.

I denne episode taler vi om:

  • Hvad er adfærd?
  • Hvad er vaner?
  • Hvordan kan vi arbejde med adfærd og vaner?
  • Hvordan kan vi ændre på vores adfærd og vaner?

Vi tager udgangspunkt i Charles Duhiggs vane-loop, som beskrives i hans bog “The Power of Habit”.

Dette hjælper dig til at forstå, hvordan 2020 bliver året, hvor du bruger dit fitnesskort, løber dit første maraton og begynder at cykle i stedet for offentlig transport.

For Casper bliver det året, hvor han stopper med sin dårlig vane.

Relateret episoder eller blogindlæg

Gå til episode 67

Episode 43: Nanomarketing

Gå til episode 43

Gå til episode 12

Episodens værter

Anita Lykke Klausen

Neuromarketing er hjemmebanen for Anita: Fascinationen af mødet mellem det irrationelle menneske og hvordan markedsføringen kan trigge hjernen til at træffe hensigtsmæssige valg. I sin egen virksomhed er det netop neuromarketing der er grundlaget for hendes egen virksomhed.

Vil du sikre pluspoint hos Anita, så inkludér et bordfodboldbord i jeres næste aftale. Hun er nemlig en entusiastisk spiller, der deltager i flere uofficielle turneringer med kollegaerne.

Anita Lykke Klausen

Casper Pedersen

Social Selling var fokus for Caspers speciale, som han skrev på Aalborg Universitet. Casper hjælper med indholdsproduktion, sparring, udvikling og markedsføring af podcasten.

Inviterer du Casper på pizza, så kan du lige vove på at servere med ananas-topping! Casper er nemlig stor modstander af tendensen, og kunne i en nær fremtid godt være formand for Stop Ananas-forbundet…

Casper Pedersen

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/ Casper, Thomas, Anita & Puk

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Vi udkommer altid om søndagen.