Episode 83: Kender du (person)typen?

Episode 83: Kender du din persontype?

Efter episode 80 er Anita og Puk blevet nysgerrige på persontypetests og personprofiler, og vi dykker ned i et hav af tests, som Puk har testet. Så er du nysgerrig på hvad sådanne test kan? – så lyt med og bliv klogere på hvad du kan bruge persontypetests til både individuelt og som team!

Tema: persontypetests og personprofiler

Kender du din personprofil og har du taget persontypetests? Puk har taget et hav af tests og i denne episode snakker vi om fire tests. Hvad har Puk lært, fået ud af det og hvorfor kan det være en god idé at kende sig selv på den her måde?

Du kan med FORDEL åbne for disse relevante links mens du lytter med, så du kan følge med i hvilke profiler vi snakker om.

Insights Discovery – link til mere om testen her

De skriver selv på deres hjemmeside: “Insights Discovery er udgangspunktet for vores rejse mod større selvindsigt. Det er et psykometrisk værktøj, der er baseret på Carl Jungs psykologi, og som er udviklet til at hjælpe mennesker med at forstå sig selv, forstå andre og få mest muligt ud af de relationer, der har betydning for dem på arbejdspladsen.”

Puks resultat: SolGul og ‘Motiverende Inspirator’

Testen kan hjælpe dig med et sprog i dit team, blive klogere på din egne præferencer gennem reflektion og dermed finde ud af om du er havnet i det rigtige job med de rigtige opgaver.

16 personalities – Link til mere om testen her

De skriver selv om testen på hjemmesiden: “In our free type descriptions you’ll learn what really drives, inspires, and worries different personality types, helping you build more meaningful relationships.”

Puks resultat: ENFP-A “Campaigner – diplomat and people mastery”

Den her test er kort, fin og gratis. God til at få nogle ord og indsigter at arbejde videre med. Puk har specifikt kunne bruge den i jobsamtaler, hvor hun kunne fortælle om kombinationen af hendes bogstaver.

VIA Strenghts – Link til testen om styrker lige her

De skriver selv på hjemmesiden: “When you discover your greatest strengths, you learn to use them to handle stress and life challenges, become happier, and develop relationships with those who matter most to you. What are your strengths?”

Puks resultat: 1) Kreativitet, opfindsomhed og originalitet, 2) Nysgerrighed og interesse for verden, 3) Videbegær, 4) Perspektiv (visdom) og 5) Venlighed og generøsitet.

Testen her har givet Puk en mulighed for at sætte flere ord på hendes styrker. Især de små beskrivelser, der kommer med hver styrke i testen er en god indsigt.

Men hvad er forskellen på styrker og talenter?

TT38 – Link til mere om testen her

Talents-Unlimited skriver om TT38 testen: “Vi finder individuelle talenter, og hjælper personer til at udvikle sig selv, sådan alle kan blive den bedste udgave af sig selv. Der er fokus på personen, teamet og hele organisationen. Når individer kender sine talenter, performer og trives de bedre, både på arbejdet samt i det personlige liv.”

Puks resultat og top ni talenter: Idérig, koordinerende, fremtidsorienteret, lærende, startende, holistisk, fleksibel, optimistisk og forbedrende.

Talent testen er den der åbnede Puks øjne mest. Især fordi den satte ord på et talent hun havde manglet i tidligere tests. Derfor har den været et enormt plus, og tilføjet meget til Puks fortælling om hendes talenter og persontype.

Hvorfor bør du tage flere forskellige tests?

En vigtig pointe, og grund til at tage flere tests er, at du kan se hvor de overlapper, hvor de passer sammen, supplere hinanden og modsiger hinanden. Som Anita siger i episoden “man skal turde at se sig ud over resultatet”. Et par andre pointer er:

  • Samtalen efter at have taget en test er essentiel for at få den rette refleksion, og finde måder at bruge testens resultat på til noget konstruktivt.
  • Hvis du sidder i et team, og I alle tager testen, kan I bruge resultatet til at styrke jeres samarbejde, processer og arbejdsgange og dermed tilpasse til jeres behov for jeres persontyper.
  • Det er en god idé at tage de forskellige tests med mellemrum, så du bliver klog på om du flytter dig. Nogle tests har ikke de store udslag (med mindre der sker noget livsændrende i dit liv), andre er mere et her og nu billede og kan ændre sig løbende.

To gode råd til inden du går i gang

For dig som er nysgerrig på dig selv og din egen profil:

  1. Start med 16 personalities; den er gratis og har omfattende læsning med sig. Det er et stort grundlag at starte på.
  2. Tag TT38 med top 9 talenter (og eventuelt betal for den fulde profil). Og husk dialogdelen med en mentor, kollega eller anden god sparringspartner.

For dig som er i et team:

  1. Start med VIA strengths og få en analyse af jeres styrker i teamet; hvor er I ens og hvor er I ikke ens? Lav en team mapping af jeres styrker og se om I mangler nogen eller opgaver skal flyttes til andre som har en passende styrke.

Og husk at tjek Play Your Talents ud. Vi snakkede med Iris, som står bag systemet, i episode 80, som vi også anbefaler dig at lytte med til, hvis du ikke allerede har.

Relateret episoder eller blogindlæg

Episodens værter

Anita Lykke Klausen

Neuromarketing er hjemmebanen for Anita: Fascinationen af mødet mellem det irrationelle menneske og hvordan markedsføringen kan trigge hjernen til at træffe hensigtsmæssige valg. I sin egen virksomhed er det netop neuromarketing der er grundlaget for hendes egen virksomhed.

Vil du sikre pluspoint hos Anita, så inkludér et bordfodboldbord i jeres næste aftale. Hun er nemlig en entusiastisk spiller, der deltager i flere uofficielle turneringer med kollegaerne.

Anita Lykke Klausen

Puk Falkenberg

I krydsfeltet mellem forandringsledelse og organisationsudvikling føler Puk sig bedst tilpas. Hun beskæftiger sig med alt lige fra ledelse, teams og arbejdslyst til vaner, udvikling og læring. Puk er rådgiver hos Bloch&Østergaard, hvor hun slår sine folder inden for fremtidens ledelse.

Inviterer du Puk på kaffe, så hav tekanden klar. Hun drikker nemlig ikke kaffe, men tømmer let en tekande lige så hurtigt som du får tømt din kaffekop.

Puk Falkenberg

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/ Casper, Thomas, Anita & Puk

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Vi udkommer altid om søndagen.