Episode 81: Markeret med reklame

Episode 80: Markeret med reklame

Ved du, hvornår du burde skrive reklame eller annonce i et opslag på Instagram? Har du styr på de regler og love, som en influencer skal overholde? Og hvornår er du egentlig en influencer? Vi er ikke eksperter, men er enormt nysgerrige på hvad der er op og ned.

Så I denne episode af Digitale Tanker vender og drejer vi emnet, og måske bliver vi lidt klogere på, hvad der er op og ned.

TEMA: Hvornår skal det markeres med REKLAME?

Tilbage i episode 73 tog vi fat i det basale, når det gælder influencer marketing. Vi snakkede branchens størrelse og hvornår (ud fra følgere), du er en influencer. I denne episode tager vi skridtet videre og dykker ned i #sponsoreret, #reklame og #annonce, samt tager en kort snak om det etiske og moralske. For skal influencers være bedre mennesker en alle os andre?

Pointer vi kommer igennem i episoden

  • hvornår er der reklame?
  • Hvad når det er en gave?
  • Og hvad hvis det er dit eget firma?
  • Og hvad hvis du skriver om din arbejdsplads?
  • Hvem har ansvaret og hvem skal huske at skrive reklame?
  • Lav en liste over gaver, produkter, samarbejder både pga skat, men også en trak over samarbejder
  • En vigtig pointe fra advokaten: du behøver ikke svare ombudsmanden og udlevere dine facts om samarbejder, det kan bruges imod dig til en politianmeldelse.

I sidste del af episoden snakker vi om etik og moral. Det er en udsat position man kommer i, når man bliver en ”offentlig kendt person” som influencer. Men skal man så være et bedre menneske? Kan man? Vil man? Og bør man?

Vigtige og relevante links

Relateret episoder eller blogindlæg

Episodens værter

Anita Lykke Klausen

Neuromarketing er hjemmebanen for Anita: Fascinationen af mødet mellem det irrationelle menneske og hvordan markedsføringen kan trigge hjernen til at træffe hensigtsmæssige valg. I sin egen virksomhed er det netop neuromarketing der er grundlaget for hendes egen virksomhed.

Vil du sikre pluspoint hos Anita, så inkludér et bordfodboldbord i jeres næste aftale. Hun er nemlig en entusiastisk spiller, der deltager i flere uofficielle turneringer med kollegaerne.

Anita Lykke Klausen

Puk Falkenberg

I krydsfeltet mellem forandringsledelse og organisationsudvikling føler Puk sig bedst tilpas. Hun beskæftiger sig med alt lige fra ledelse, teams og arbejdslyst til vaner, udvikling og læring. Puk er rådgiver hos Bloch&Østergaard, hvor hun slår sine folder inden for fremtidens ledelse.

Inviterer du Puk på kaffe, så hav tekanden klar. Hun drikker nemlig ikke kaffe, men tømmer let en tekande lige så hurtigt som du får tømt din kaffekop.

Puk Falkenberg

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/ Casper, Thomas, Anita & Puk

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.