Episode 77: Julequiz

Årets sidste episode af Digitale Tanker har, traditionen tro, et juletema. Så fat pen og papir, og gør dig klar til den store julequiz!

Tema: Julequiz

Med årets sidste episode vil vi her fra Digitale Tanker blot sige til for i år. Tak for støtten, tak for minutterne og tak for jeres feedback.

Alert, alert!

Vil du ikke have svarene på episodens julequiz, så skal du simpelthen stoppe med at læse videre.

Stop.

Stop det så!

Episodens svar og spørgsmål finder du nedenfor:

RUNDE 1 – Reklamer

Spørgsmål: Hvilket firma har med sin kendte julereklame haft stor indflydelse på, at julemandens dragt i dag er rød?

Svar: Coca-cola

Fun fact: Tilbage i 1800-tallet blev julemanden fremstillet som alt fra et højt, magert og ret uhyggeligt gespenst til noget, der mest af alt lignede en alf og i grønt tøj. I 1931 blev tegneren Haddon Sundblom ansat til at tegne en reklamekampagne med sit bud på en julemand, som skulle sidde med en Coca-Cola i hånden. Samarbejdet mellem tegneren og Coca-Cola endte med at vare i 35 år, og i 50’erne prydede Sundbloms julemand flere reklamer og butikker i hele den vestlige verden. Den dag i dag er opfattelsen stadig, at julemandens rød-hvide dragt og det lunefulde ydre blev grundlagt med Coca-Colas reklamer.

Spørgsmål: Hvornår rullede den velkendte reklame for Tuborg Julebryg for første gang?

Svar: 1984

Fun fact: Tuborgs velkendte sneunivers blev introduceret i 1979 på et julekort for almindelig Grøn Tuborg med sloganet ‘Glædelig jul og godt Tub’år’. I 1980 blev billedet brugt som plakat på ølbiler og først i 1981 som etiket på den nylancerede juleøl, Tuborg Julebryg.

Spørgsmål: Tivoli har i året juletræ med 3.000 Swarocski-krystaller, som har taget 10 dage at pynte, og mere end 1 mio. lyspunkter, 80.000 julekugler og 50 boder. Hvad har herligheden, der udgør Jul i Tivoli, kostet i kr. for drift og klargøring?

Svar: 30 mio. kr.

RUNDE 2 – Gæt et land

Spørgsmål: Hvor kommer traditionen med det pyntede juletræ fra?

Svar: Tyskland

Fun fact: I Tyskland kendes skikken helt tilbage fra 15-tallet. Det første vidnesbyrd om et pyntet juletræ i Danmark stammer fra Holsteinsborg på Sydsjælland. Det var i 1808.

Spørgsmål: Hvor kommer mandelgaven fra?

Svar: Frankrig

Fun fact: Mandelgaven stammer fra Frankrig og fra 1600-tallet. Det var dog dengang en kage, og mandlen var en bønne. Den, der fik denne bønne, blev valgt som konge for en aften, og kunne bestemme alt denne ene aften.

Spørgsmål: Hvor stammer traditionen med at kysse under misteltenen fra?

Svar: Storbrittanien

Fun fact: At kysse under misteltenen er egentlig en hedensk skik, der kan føres tilbage til keltiske frugtbarhedsritualer i Storbritannien. Senere finder skikken indpas i juletraditionerne i netop Storbritannien.

Spørgsmål: Hvor kommer Ris a la mande fra?

Svar: Danmark

Fun fact: Risalamande lyder fransk, men ris á la mande er en dansk ret, der blev opfundet som en videreudvikling af risengrøden omkring år 1900.

RUNDE 3 – Digitale Tanker

Spørgsmål: Årets første episode handlede om podcastens beslutning om at vende tilbage i et opdateret setup. Hvornår udgav vi første episode?

Svar: 12. april

Spørgsmål: Hvor mange gæster har vi haft i løbet af året?

Svar: 6

Spørgsmål: Hvor mange downloads har vi haft siden begyndelsen?

Svar: 74.800

Relateret episoder eller blogindlæg

Episodens værter

Anita Lykke Klausen

Neuromarketing er hjemmebanen for Anita: Fascinationen af mødet mellem det irrationelle menneske og hvordan markedsføringen kan trigge hjernen til at træffe hensigtsmæssige valg. I sin egen virksomhed er det netop neuromarketing der er grundlaget for hendes egen virksomhed.

Vil du sikre pluspoint hos Anita, så inkludér et bordfodboldbord i jeres næste aftale. Hun er nemlig en entusiastisk spiller, der deltager i flere uofficielle turneringer med kollegaerne.

Anita Lykke Klausen

Puk Falkenberg

I krydsfeltet mellem forandringsledelse og organisationsudvikling føler Puk sig bedst tilpas. Hun beskæftiger sig med alt lige fra ledelse, teams og arbejdslyst til vaner, udvikling og læring. Puk er rådgiver hos Bloch&Østergaard, hvor hun slår sine folder inden for fremtidens ledelse.

Inviterer du Puk på kaffe, så hav tekanden klar. Hun drikker nemlig ikke kaffe, men tømmer let en tekande lige så hurtigt som du får tømt din kaffekop.

Puk Falkenberg

Casper Pedersen

Social Selling var fokus for Caspers speciale, som han skrev på Aalborg Universitet. Casper hjælper med indholdsproduktion, sparring, udvikling og markedsføring af podcasten.

Inviterer du Casper på pizza, så kan du lige vove på at servere med ananas-topping! Casper er nemlig stor modstander af tendensen, og kunne i en nær fremtid godt være formand for Stop Ananas-forbundet…

Casper Pedersen

Thomas Duerlund Falkenberg

Når det kommer til marketing automation og multi-channel marketing, så rammer vi ind på Thomas’ hjemmebane. Hos Digitale Tanker hjælper Thomas især med udvikling af hjemmesiden. Sparring på tech-relaterede emner bor også hos Thomas.

Søger du (ubrugelig) viden om wi-fi og netværk, så er det Thomas du skal gå til. Han er nemlig lidt af en nørd, når det kommer til det.

Thomas Duerlund

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/ Casper, Thomas, Anita & Puk

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Vi udkommer altid om søndagen.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Vi udkommer altid om søndagen.