Episode 74: Bæredygtig digital adfærd

Vi er blevet inspireret af Zetland og deres artikelserie om at udregne deres eget aftryk på klimaet. For hvilket aftryk har en podcast, en hjemmeside, en youtube streaming osv. egentlig?

I episoden definerer vi, hvordan vi ser bæredygtig digital adfærd. Hvad de store virksomheder har af mål og forbrug samt nogle paradokser.

Bæredygtig Digital Adfærd

  • Det er svært at udregne forbrug og aftryk, og bare det forbrug datacentrene har er stort. For at koge det ned anbefaler vi at læse Frederik Kulagers forklaring med Harald Nyborg swimmingpools til haven (https://www.zetland.dk/historie/s8yv0y2m-m8aLjwER-6cf60)
  • Vi har brug for flere og flere datacentre, fordi vi streamer flere og flere videoer, hører mere om mere streaming musik – og podcasts – og lægger flere og flere billeder på Instagram. Alt sammen tæller.
  • Internettet og data giver selvfølgelig også nogle besparelser ift. møder online, som er en større besparelse end f.eks. en forretningsrejse til New York. Så det er vigtigt at huske Internettet og data er med til at reducere. Det handler om at bruge og bygge datacentre med omtanke.
  • Paradoks: Der er forskel på hvilket el-net dine datacentre er en del af. Der er forskel på at have en vindmøllepark i Norge og bidrage til grøn energi på det skandinaviske el-net, og at have et datacenter i USA, som bruger af den sorte energi. Det påvirker udbud og efterspørgsel forskelligt på de to el-net.
  • Paradoks: Hvordan udregner man overhovedet sit forbrug? Vi havde svært ved at finde vores præcise aftryk, Zetland havde svært ved det og nogle virksomheder kender slet ikke det aftryk de laver.

Vi har fået svar fra Zitcom, og de er i gang med at udvikle og regne på forbrug og aftryk.

Oversigt over de store virksomheders forbrug og målsætninger

100 % hvornår Type energi
Google 100% i 2017 Meget vind og sol
Microsoft 60% i 2020 Vind og lidt sol
Apple 100% i 2018 ?
IBM 55% i 2025 ?
Amazon 50% i 2018 Vind og meget sol

Links

Relateret episoder eller blogindlæg

Episodens værter

Puk Falkenberg

I krydsfeltet mellem forandringsledelse og organisationsudvikling føler Puk sig bedst tilpas. Hun beskæftiger sig med alt lige fra ledelse, teams og arbejdslyst til vaner, udvikling og læring. Puk er rådgiver hos Bloch&Østergaard, hvor hun slår sine folder inden for fremtidens ledelse.

Inviterer du Puk på kaffe, så hav tekanden klar. Hun drikker nemlig ikke kaffe, men tømmer let en tekande lige så hurtigt som du får tømt din kaffekop.

Puk Falkenberg

Thomas Duerlund Falkenberg

Når det kommer til marketing automation og multi-channel marketing, så rammer vi ind på Thomas’ hjemmebane. Hos Digitale Tanker hjælper Thomas især med udvikling af hjemmesiden. Sparring på tech-relaterede emner bor også hos Thomas.

Søger du (ubrugelig) viden om wi-fi og netværk, så er det Thomas du skal gå til. Han er nemlig lidt af en nørd, når det kommer til det.

Thomas Duerlund

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/ Casper, Thomas, Anita & Puk

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Vi udkommer altid om søndagen.