Episode 67: Værdien i Dopamin

Dopamin er vores hjernes belønningssystem. Vi bliver belønnet af forskellige årsager, og belønning er medvirken til, at vi gør det igen.

Vores hjerne belønner os og udskiller dopamin, når vi f.eks. taler om os selv. Det vil sige, at vi får en form for nydelse, når vi taler om os selv. Flere studier viser, at vi mennesker elsker at tale om os selv, hvilket giver god mening, når vi ser på hjernens belønningssystem: Dopamin.

Men det kan faktisk vendes til din fordel, hvis du benytter dette belønningssystem i din markedsføring, til møder eller noget helt tredje.

Tema: Værdien i Dopamin

Vores hjerne udskiller dopamin, når vi taler om os selv. Det vil sige, at vi får en form for nydelse, når vi taler om os selv. Flere studier viser, at vi mennesker elsker at tale om os selv, hvilket giver god mening, når vi ser på hjernens belønningssystem: Dopamin.

Men det kan faktisk vendes til din fordel, hvis du benytter dette belønningssystem i din markedsføring, til møder eller noget helt tredje.

Læs mere om dopamin og mødestruktur i dette interview med Anita hos finduddannelse.dk

Det taler vi om i dette afsnit, hvor vi ser nærmere på værdien i dopamin.

Vi kommer bl.a. rundt om:

  • Hvorfor folk har travlt med at tale om sig selv?
  • Hvordan vi ser det til møder
  • Hvordan det kan være et problem til møder, hvis vi jagter dopaminen frem for værdien?
  • Hvordan dopaminen påvirker vores adfærd på de sociale medier
  • Hvordan vi selv opsøger dopamin

Undersøgelser fra afsnittet:

Relateret episoder eller blogindlæg

Episodens værter

Anita Lykke Klausen

Neuromarketing er hjemmebanen for Anita: Fascinationen af mødet mellem det irrationelle menneske og hvordan markedsføringen kan trigge hjernen til at træffe hensigtsmæssige valg. I sin egen virksomhed er det netop neuromarketing der er grundlaget for hendes egen virksomhed.

Vil du sikre pluspoint hos Anita, så inkludér et bordfodboldbord i jeres næste aftale. Hun er nemlig en entusiastisk spiller, der deltager i flere uofficielle turneringer med kollegaerne.

Casper Pedersen

Social Selling var fokus for Caspers speciale, som han skrev på Aalborg Universitet. Casper hjælper med indholdsproduktion, sparring, udvikling og markedsføring af podcasten.

Inviterer du Casper på pizza, så kan du lige vove på at servere med ananas-topping! Casper er nemlig stor modstander af tendensen, og kunne i en nær fremtid godt være formand for Stop Ananas-forbundet…

Thomas Duerlund

Når det kommer til marketing automation og e-mailmarkedsføring, så rammer vi ind på Thomas’ hjemmebane. Hos Digitale Tanker hjælper Thomas især med nyhedsbrevene og udvikling af hjemmesiden. Sparring af tech-relaterede emner bor også hos Thomas.

Søger du en masse (ubrugelig) viden om britiske slotte, så er det Thomas du skal gå til. Han sluger nemlig hurtigt alle Netflix’s og DR’s dokumentarer om Great British Castles.

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Casper, Thomas, Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.