Episode 63: Digital journalistik med Filip Wallberg

Kom med ind i fremtiden og en snak om digital journalistik. Faktisk ender vi med ikke at tale så meget om fremtid, men i stedet om det mulighedsrum, som digital journalistik har, men ikke bruger optimalt. Med teknologiens hastige udvikling er der flere ting, som digital journalistik kunne forfølge. Men hvad holder dem tilbage? Mød Filip, som giver os indsigt i netop digital journalistik.

Tema: Digital jounalistik i fremtiden

Fremtiden er altid en svær størrelse at tale om, men vi har heldigvis fundet en person, som tør gøre det. Vi har inviteret Filip Wallberg i studiet. Han er journalistisk lektor på Syddansk Universitet.

I studiet taler han med Puk om udviklingen inden for jounalistik, og snakken kan selvfølgelig ikke undgå at blive en smule digital.

Vi kommer ind på hvad der er godt og skidt ved udviklingen, og hvad vi kan forvente i fremtiden.

For udnytter nyhedsmedierne overhoved teknologien godt nok? Og hvad gør vi med algoritmerne, som udvælger vores nyheder? Er det noget, vi bare på acceptere eller kan vi gøre noget ved det?

Det hele rundes af med Filips bud på, hvordan fremtiden ser ud.

SPOILER ALERT!

Der er ikke noget, der er fremtiden. Vi skal holde op med at tale om fremtiden. For Filip handler det mere om hvordan vi bruger vores tid nu. For måske kunne vi bruge vores tid bedre, så vi kunne blive mere kreative. Han siger, at lerg og en tro på os selv gør, at vi tør fejle. Det er her, de nye og spændende ideer opstår.

Relateret episoder eller blogindlæg

Episode 43: Nanomarketing

Gå til episode 43 om nanomarketing

Episodens gæst

Navnet på gæsten

I denne episode har du fornøjelsen af at møde Filip Wallberg. Filip taler i denne episode om digital journalistik.

Episodens værter

Anita Lykke Klausen

Neuromarketing er hjemmebanen for Anita: Fascinationen af mødet mellem det irrationelle menneske og hvordan markedsføringen kan trigge hjernen til at træffe hensigtsmæssige valg. I sin egen virksomhed er det netop neuromarketing der er grundlaget for hendes egen virksomhed.

Vil du sikre pluspoint hos Anita, så inkludér et bordfodboldbord i jeres næste aftale. Hun er nemlig en entusiastisk spiller, der deltager i flere uofficielle turneringer med kollegaerne.

Puk Falkenberg

I krydsfeltet mellem forandringsledelse og organisationsudvikling føler Puk sig bedst tilpas. Hun beskæftiger sig med alt lige fra ledelse, teams og arbejdslyst til vaner, udvikling og læring. Puk er rådgiver hos Bloch&Østergaard, hvor hun slår sine folder inden for fremtidens ledelse.

Inviterer du Puk på kaffe, så hav tekanden klar. Hun drikker nemlig ikke kaffe, men tømmer let en tekande lige så hurtigt som du får tømt din kaffekop.

Anita Lykke Klausen
Puk Falkenberg

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.