Digitale Tanker er tilbage fra sommerferie. I denne episode taler vi om storytelling. Du vil blive klogere på, hvad storytelling er, og hvordan det kan bruges både internt overfor dine medarbejdere og eksternt i din markedsføring.

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Tema: Storytelling

Forskning har vist, at når vi bliver præsenteret for fakta, figurer og bulletpoints, så er det kun en vis procentdel af hjernen, der bliver aktiveret. Det er den del, som decoder ord og processer sprog. Her bliver en stor del af hjernen ikke aktiveret. Men når vi bruger storytelling, så kan vi aktivere en større del af hjernen. Historier er med til at bringe flere sanser i spil, og derved aktiverer en større del af hjernen.

Vi har inviteret Casper ind i studiet for at blive klogere på begrebet og finde ud af, hvad potentialet med Storytelling er. “Facts tell, but Stories sell”.

I episoden taler vi om, hvordan Storytelling kan bruges internt og eksternt. Internt kan ledelsen bruge Storytelling som et ledelsesværktøj til at styrke organisationskulturen og vise vejen for kulturen. Mens den eksternt kan bruges til at markedsføre historier, som kunderne kan identificere sig med.

Casper anbefaler at inddele et Storytelling-forløb i 5 faser:

  1. Searching
  2. Sorting
  3. Shaping
  4. Showing
  5. Sharing

Desuden kommer vi ind på en scene fra Wolf of Wall Street, hvor Leonardo DiCaprio bruger historier til at motivere sine medarbejdere til at sælge bedre. Det gør han ved brug af metaforer, hvilket giver dem tilliden til at lave et salg.

Du finder de artikler, som vi tager udgangspunkt i og snakker om, her:

Du kan støtte podcasten

Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Casper, Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.