I episoden i dag, vil vi gennemgå nogle forskellige øvelser og metoder, som du kan bruge sammen med dit team, eller gruppe, hvordan I kan styrke jeres måde at arbejde sammen på, ved både at se tilbage og se frem.

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Tema: Styrk jeres samarbejde

I episode 44 snakkede vi om relationer i samarbejde. I dette – næste skridt – snakker vi om, hvordan du kan styrke jeres samarbejde med et par lette greb, spil og øvelser. Ved at styrke jeres samarbejde bliver i mere effektive, får snakket og reflektere og måske finder ud af, hvad I hver især har behov for, for at vi kommer i mål med at arbejde sammen.

De forskellige øvelser vi kommer igennem:
  • En Keep/Try øvelse – eller start/stop/continue øvelse – som kan bruges i mange forskellige situationer, men er specielt god som hjælp til snak om vaner og adfærd i team og samarbejdssituationer. I kan også bruge det til at se tilbage og lave et retrospektiv for jeres samarbejde.
  • Improve Cards – hvor vi skaver en fortælling. F.eks. i episoden stiller vi spørgsmålet “Hvad er en god optagedag i Digitale Tanker?” og besvare det ved hjælp af kortene. Kortene består af simple billeder, som er lette og afkode. Lyt til episoden og få lidt indsigt i, hvad der er en god optagedag for os. Se mere om kortene og firmaet bag her.
  • Personality Poker – hvor man bliver klogere på egne kompetencer og andres. Den ligger sig lidt op af personlighedstest, men i stedet for du sidder og tager dem alene, så kan du, sammen med dine kolleger, gå rundt og bytte kort, så du får nogle der passer bedst på dig. Det italesætter jeres forskelligheder og kan hjælpe jer med at fordele opgaver efter specifikke kompetencer. Læs mere om kortene og brugen heraf her.
  • Lav nogle leveregler, et manifest eller beskriv et formål for jeres team. Italesættelsen af, hvad I gerne vil (og til tider ikke vil), hjælper med at styrke jeres samarbejde og hvordan I arbejder sammen. Et godt eksempel er WD-40 og deres manifest. Se Videoen her.
  • Forming, storming, norming og performing. En klassisk model for teamdannelse og teamledelse. Den kan bruges til at italesætte, hvilken fase man og snakke om, hvorfor I befinder jer i en given fase. Måske I har problemer med en opgave, fordi I befinder jer i storming fasen og har brug for at finde ud af at komme videre sammen. Brug den til dialogen og snakken. Læs mere om modellen på lederweb.

Bonus: Du kan finde mere om dem vi nævner som bonus i episoden her: Delegation Poker og Kudo Box.

Det var alt fra denne gang. Håber I får styrket jeres samarbejde.

Du kan støtte podcasten

Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.