Den gamle måde at drive forandringsprocesser på med klassisk forandringsledelse skal være slut. Vi har brug for en mere agil metode, som kan hjælpe os i mål i en foranderlig og omskiftelig verden. Lyt med og få indsigt i forandringsledelse på en ny måde!

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: Agile forandringsledelse

Verden er VUCA, den er kompleks, omskiftelig og alt muligt andet, som påvirker den måde vi arbejder på, lever på og eller gør, hvad vi nu gør. Det betyder også, at den klassiske måde at se forandringsledelse på ikke længere er nok. En lineær, fase opdeling med en antagelse om, at en forandringsproces slutter er forældet og vi har brug for noget nyt.

I denne episode giver vi et bud på en mere agile metode for forandringsledelse, som du kan tage i brug med det samme. Vi taler om loop learning, sprints og en forståelse af, at forandring er noget som sker over alt, og at alle kan få lov til at medvirke, påvirke eller drive forandringen et ønsket sted hen.

Her er et link til artiklen, som satte det hele i gang. Artiklen, som påstod Change Management is dead.

Det hele er vigtigt, men vi vil hellere…

Mange ting er vigtige, men noget er bare vigtigere – og noget vil vi hellere. I episoden gennemgår vi de nedenstående faktorer, og hvorfor vi hellere vil f.eks. co-create forandringen end at få et “buy-in” hos stakeholders.

Hver af disse faktorer forklare noget om forskellen på den klassiske forandringsledelse og den mere agile tilgang. Er du nysgerrig, så hør episoden, eller tjek noget af litteraturen vi linker til nedenfor. Der er masser af guldkorn og hente.

Inden du kaster dig over forandringer, så tænk over følgende steps:

  1. Hvorfor er det vigtigt med denne forandring?
  2. Hvem vil blive påvirket af forandringerne og hvem kan være dine ambassadører?
  3. Hvordan vil du udføre forandringen? One step at a time? All at once?
  4. Hvad skal der til for at nå i mål? Hvad er dit succeskriterium?

Og husk nu, hvis andre vil gennemføre forandringer, som påvirker dig og dit arbejde. Så spørg ind til grundlaget, forstå deres verdensbillede og tankegang med forandringen. Og så gælder reglen desuden, at hvis du ikke er begejstret, så pep dig op til at være det, kast dig ud i det og virk begejstret. Pludselig, så er du det – eller også vil du blive inddraget og kan være med til at forstå og påvirke det I går igennem.

Hvis du er nysgerrig, så læs mere her:

Du kan støtte podcasten

Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.