For mange virksomheder er aprilsnaren en fast del af årshjulet. Der er de vellykkede, de platte, dem i glemmer, og dem, vi husker i flere årtier.

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Tema: Aprilsnar

En aprilsnar er god, når den er eksekveret godt. Hele elementet af at blive narret er, at man har købt ind på historien først. Den er troværdig – og måske samfundsaktuel – nok til, at man køber ind på præmissen. Blot for at opdage, at det blot var for sjov.

Og netop dette gør forskellen på aprilsnar og fake news – så sørg for at din historie ikke er  troværdig, at dine læsere går derfra uden at opdage, at der var tale om pjat og sludder.

Vi kan nok alle nævne brands, der altid er med på aprilsnar-bølgen. Men det passer heller ikke til alle brands’ tone of voice at lave aprilsnar, som en del af deres content strategi.

Nøglen til en god aprilsnar

  • En aprilsnar skal balancere mellem det realistiske og urealistiske. Den skal være realistisk nok til at målgruppen køber den, og i sin uddybning af historien blive så urealistisk, at man opdager, at man blev narret.
  • Kommunikerer du til alle, kommunikerer du til ingen. Det gode ordsprog passer også her, og vi synes, den gode aprilsnar deler insider-viden med sin målgruppe.
  • Samfundsrelevante aprilsnarer er et godt udgangspunkt. Kobler du historien op på noget aktuelt, er det lettere for læserne at købe ind på historien og falde i med begge ben.

Læs mere

Aprilsnar som I har tippet os om

Du kan støtte podcasten

Du har 2 muligheder:

  1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
  2. Anmeld podcasten i iTunes

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.