I denne episode har vi fået selskab af Erik Korsvik Østergaard til en snak om ledelse. Vi taler om rejsen når Millennials bliver ledere, hvad en leder skal besidde af kompetencer og den responsive leder. Denne episode er delt i to parter. Dette er part 2.

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: Fremtidens ledelse – part 2

Vi er i en tid, hvor mange Millennials står på dørtrinnet til at indtage en ny rolle som leder. Det er det vi mener, når vi siger ‘Fra Millennial til leder’. Samtidig står ledelse som disciplin overfor et paradigmeskifte.

Millennials ser Erik som en ny energi i ledelse, og en generationen der indtræder med lyst, kræfter og vilje.

Som ny leder skal du (som Millennial) være særligt opmærksom på to ting

 1. Sæt dig ind i, hvad dine ledere og medarbejdere vil have.
  Tænk især over dem, der har en anden demografi end dig selv.
 2. De forventninger du har til produktionsniveau er ikke det samme som andre.
  Du kan opleve, at andre producerer i et andet tempo og en anden kvalitet end dig. De flestes reaktion er at mikro-styre sine medarbejdere. Det handler om at forstå styrken i samspillet der foregår i teamet, og løsningen er derfor oftere at have tålmodighed med, at en opgave bliver løst mandag i stedet for fredag. For tager du som leder opgaven fra medarbejderen for at få den i mål hurtigere, så tager du tiden fra de andre medarbejdere – tid, hvor du skulle agere som deres mentor og coach.

De 4 nye roller man varetager, som god leder i fremtiden

 1. Være coach, mentor og samtalepartner, der støtter sine medarbejdere. Det gælder om at vide hvad der rører sig og hjælpe folk videre fagligt, personligt og – måske – privat. Det afhænger især af den rette mængde dialog, der skal tilpasses afhængigt af modtageren (er det en Millannial, Boomer, introvert, ekstrovert, …).
 2. Være entreprenant. Det gælder om at have “virksomheder i virksomheden”. Du skal være konstant innovativ, fokuseret på at løse problemer frem for at fokusere på produkter, sælge dine ydelser internt i virksomheden til kollegaer. Du skal lave intern PR og markedsføring og kende forskel på at arbejde i sit team og på sit team. Når du arbejder i dit team, så hjælper du med produktionen. Når du arbejder på dit team, arbejder du på strategi, kompetenceudvikling, positionering internt (hvordan kan I hjælpe andre videre).
 3. White space. Disciplinen er taget fra programledelse, hvor man har ansvar for en række projekter. Imellem projekter findes ‘white space’. Det er det område mellem projekter hvor der er udefineret strategi eller opgaver der “falder mellem stolene”, aktiviteter der ikke er beskrevet, rygter eller anden aktivitet der ikke bliver løftet. Fremtidens ledere kan håndtere, se og håndtere white space, og formå at få placeret opgaven. Er du ikke god til at se ‘white space’, kan du løse det ved at sætte folk sammen, for på den måde at få belyst muligheder som endnu ikke er set eller som man har mulighed for at løbe efter.
 4. Vær gartner for dit økosystem. Dit eget økosystem er de relationer og sociale kapital du opbygger som leder, internt og eksternt. Få mappet din sociale kapital – hvor ligger den, hvor stærk er den, og hvem er dine “hubs” internt. Hvem er dine relationer nedadtil (dit team), opadtil (ledelsen) og horisontalt. Ledere der gør det godt arbejder horisontalt så effektivt, at de begynder at løse hinandens problemer. De sparrer og hjælper hinanden, ved at skabe et fortroligt rum. Alle relationer i økosystemet skal holdes ved lige, og her opstår gartner-funktionen.

Husk at læs og hør denne episodes part 1, klik her.

Læs mere

Du kan støtte podcasten

Du har 2 muligheder:

 1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
 2. Anmeld podcasten i iTunes

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.