Social Selling bliver mere og mere udbredt, men hvad er det egentligt? Vi har inviteret to eksperter ind for at høre mere om det, og hvorfor det sociale element af Social Selling skal prioriteres af virksomheder? Du kan faktisk bruge Social Selling, selvom du ikke har en salgsafdeling eller en sælger, for de mener, at vi alle er sælgere.

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: Social Selling

Social Selling handler om at skabe potentielle, gensidig og fordelagtige relationer. I dette afsnit har vi inviteret Casper Pedersen og Marcus Birk ind i vores studie til en snak om deres speciale, som dykkede ned i dette emne. Vi fandt ud af, at emnefeltet er utrolig bredt, hvorfor vi kom rundt om mange ting.

Puk fandt ud af, at hun indirekte har benyttet sig af elementer fra Social Selling uden at være klar over det. For Social Selling handler ikke kun om salg. Faktisk fortæller vores to gæster, at det sociale element er meget vigtigere. Det handler om at opbygge relationer. Nogle relationer vil give salg, mens andre ikke vil. Det er i og for sig ligegyldigt. Vi er på de sociale medier for at skabe relationer – ikke for at blive solgt til. Det skal virksomheder huske på.

Det beviser også, at tilgangen kræver tålmodighed. For som skrevet i ovenstående, så vil nogle relationer ikke skabe salg, men de kan faktisk skabe omtale. Det samme kan dine medarbejdere, hvis du benytter deres netværk i din virksomhed. Det kan gøre din virksomhed mere personlig, hvilket Jysk tidligere har haft stor succes med i skikkelse af Lars Larsen.

Sidste lærdom er, at relationer selvfølgelig ikke kun skabes digitalt. Det lyder helt vanvittigt i vores ører ;) Men relationer kan også skabes udenfor den digitale verden, hvorfor det er vigtigt at prioritere de fysiske møder. Det beviser blot, at Social Selling ikke kun handler om salg på de sociale medier. Men det indeholder så meget mere, og vores to gæster kunne tale i dagevis om emnet. Og de har sagt, at du er velkommen til at tage fat i dem, hvis du vil høre mere om deres speciale eller Social Selling.

Vi kommer rundt om:

  • Hvad er Social Selling?
  • Hvordan kan du arbejde med det?
  • Hvorfor arbejde med det?
  • Hvad er det sociale element af det?
  • Hvordan kan du bruge dine medarbejdere?
  • Hvordan kan Social Selling bruges i den fysiske verden?
  • Samt tre take-aways til dig, som overvejer at gå i gang med Social Selling

Har du at læse mere om de forskellige emner vi kommer ind på i podcasten? Find dem her:

Link til Casper og Marcus’ LinkedIn-profiler:

Du kan støtte podcasten

Hjælp podcasten med at fortsætte og med at vokse sig større og bedre ved at sprede ordet.

Det kan du gøre ved at:

  • Anbefale podcasten til en ven, kollega eller bekendt
  • Anmelde podcasten
  • Dele podcasten på dine sociale medier

Du kan også hjælpe os med at dække udgifterne til podcasten. Læs mere på vores Patreon-side.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag! 

Du finder kontaktinfo på os her.