Glædelig jul!

I dag taler vi om motivation – hvad der har motiveret os gennem året, hvad motivation betyder i hverdagen og hvordan du kan motivere dig selv (selv til de kedelige opgaver). Imens vi taler er vi i køkkenet og bikser en brownie sammen i køkkenet.

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: Motivation

Motivation er afgørende for, at vi opnår de mål vi sætter os for. Derfor er det også vigtigt at få motivation indarbejdet i hverdagen og arbejdslivet. Motivation blandt medarbejdere betyder for de fleste mere end penge og forfremmelse. Alligevel kan du ikke lægge al ansvaret over på din leder. Du må også selv gøre dit for at finde motivation.

I hjernen skabes motivation af signalstoffet dopamin. Når du sætter et mål, sætter du også en masse delmål. Er dit mål eksempelvis at få godkendt din projektplan af chefen, så gør du klogt i at lave en masse delmål (gerne i form af punkter på din to do-liste). Delmål vil blandt andet være: Indkalde chefen til møde, booke mødelokalet, forberede præsentationen, lave dagsorden, afholde mødet, sende mødereferat – osv., osv.

For hvert delmål du kan krydse af (enten mentalt, men endnu bedre på en fysisk/digital to do-liste), så registrerer hjernen omstændighederne og udløser en lille mængde dopamin – der populært er kendt som stoffet der styrer hjernens belønningscenter – for at opmuntre dig til at fortsætte din adfærd. Mængden af dopamin er dog ikke stor nok til at være tilfredsstillende, og derfor fortsætter vi arbejdet indtil vi har nået vores oprindelige mål: At få godkendt projektplanen. Når vi opnår det, sker der en større frigivelse af dopamin, dom sikrer en mental sejrsdans i hjernen og giver os den tilfredsstillende glæde, som vi alle kender fra vores arbejde.

To do-lister er en rigtig god måde at finde motivation i hverdagen. En anden mulighed er at sætte sig nogle mål for året – en 3-4 stykker har vi god erfaring med. De mål kan du bruge som pejlemærke året ud. Således kan du bedre styre dit fokus og sørge for at bruge mest tid på opgaver, der bidrager til dine årsmål. Det kan også være en hjælp til øjeblikket du sidder med en kedelig opgave. Kan du finde en forbindelse mellem den kedelige opgave og et af dine årsmål? Så har du pludselig en større interesse i opgaven, fordi den bidrager til et større formål.

Brownie

Til dig, der vil synkronbage – du skal bruge:

175 g mørk chokolade
100 g smør
175 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1/4 tsk groft salt
2 æg, str. L
175 g sukker
125 g hvid chokolade
50 g nødder
Hak den mørke chokolade groft og smelt den sammen med smørret over vandbad. Sigt melet sammen med bage- og vanillepulveret, og tilsæt salt (sigtningen gør dejen lettere, så kagen bliver luftig). Pisk æg og sukker med en håndmikser, til det bliver tykt og cremet (3-5 min.)
Rør den smeltede chokolade og smøret i æggene, og vend melet i. Hak den hvide chokolade groft og vend dem i dejen sammen med de grofthakkede nødder. Fordel dejen i en smurt form – 20×20 – og sæt den midt i ovnen ved 165 grader i ca. 25 minutter. Husk, at kagen skal være “fugtig”, og ikke er tør som en anden kage, når du stikker i den.
Så skal den afkøle på en rist – nix pille!

Du kan støtte podcasten

Hjælp podcasten med at fortsætte og med at vokse sig større og bedre ved at sprede ordet.

Det kan du gøre ved at:

  • Anbefale podcasten til en ven, kollega eller bekendt
  • Anmelde podcasten
  • Dele podcasten på dine sociale medier

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag! 

Du finder kontaktinfo på os her.