Hvad er forskellen egentlig på at være selvstændig og blive fastansat? Vi “lukker” teamet omkring det at være selvstændig med denne episode, hvor vi snakker om forskellene, fordele og ulemper og hvad man eventuelt kommer til at savne, når man ikke længere er sin egen herre i egen biks.

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: Fra selvstændig til fastansat

Vi samler i denne episode op på hvordan det er at gå fra selvstændig til fastansat. Vi har tidligere snakket om #LivetSomSelvstændig for både Anita og Puk, og i denne foreløbig sidste episode om emnet runder vi af og sammenligner med at være blevet fastansat. For Puk har været fastansat i Bloch&Østergaard i 100 dage!

Trygheden ved at være fastansat handler ikke kun om løn, pension og andre goder. Det handler også om den tryghed der er i at have kolleger, som har ens ryg og fungerer som gode sparringspartnere. Som selvstændig måtte Puk “oplære” sig selv, men som fastansat bliver hun oplært i virksomhedens formål, gøren og laden. Det betyder hun bliver en del af et fællesskab, som andre også er oplært i.

Hverdagen ser ikke ens ud som selvstændig vs. fastansat. F.eks. arbejdede Puk hjemmefra som selvstændig, men nu har hun en base, i form af et kontor, sammen med hende kolleger. Det gør en forskel på den daglige rytme og den struktur, som der er i hverdagen. Det har også gjort en stor forskel i det antal timer Puk har arbejdet. De første 100 dage som selvstændig arbejdede un 474 timer, hvor i mod som fastansat har hun arbejder 684 timer. Hører mere om hvorfor tallene er steget i episoden, eller læs om det på Puks blog.

Den korte opsummering

Vi kommer rundt om spørgsmål i episoden:

  • Trygheden ved at være fastansat vs. uroen man kan have som selvstændig.
  • Forskelle i hverdagen.
  • Regler, struktur, frihed m.m. når man er fastansat.
  • Den tyngde du har med, når du repræsentere en virksomhed vs. din tyngde som selvstændig.
  • Trygheden i at blive en del af et on-boarding program og blive sat ind i tingene.
  • Hvad man måske savner, når man tager skridtet og bliver fastansat.

Har du at læse mere om de forskellige emner vi kommer ind på i podcasten? Find dem her:

Bonus viden:

Både Anita og Puk har skrevet et gæsteblogindlæg hos Simon Linde om deres første job. Her kan I få en ekstra indsigt i hvordan vi synes det har været de første par år efter endt uddannelse.

Du kan støtte podcasten

Hjælp podcasten med at fortsætte og med at vokse sig større og bedre ved at sprede ordet.

Det kan du gøre ved at:

  • Anbefale podcasten til en ven, kollega eller bekendt
  • Anmelde podcasten
  • Dele podcasten på dine sociale medier

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag! 

Du finder kontaktinfo på os her.