“Hej, hvordan går det?”

“Åh, jeg har travlt!”

Vi kender alle til at have travlt. Det kan være i øjeblikket og det kan være i længere perioder. Studier viser faktisk, at det kan være direkte sundt for din hjerne at have travlt, og at bl.a. dit ordforråd og din hukommelse vil takke dig for det. 

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: At have travlt

Travlhed og stress er ikke det samme. Vi definerer stress som en langvarig tilstand der behandles som en alvorlig sygdom. At have travlt er derimod en kortvarig tilstand.

I denne episode har vi forladt studiet og er draget på aftentur med maskotten Alvin i regnvåde Valby. Udfordringen er næsten at tage hul på emnet fra en positiv vinkel, fordi det næsten virker trivielt og trættende at høre på hvor travlt andre har det. Og måske er det fordi beretningen om travlhed sjældent er sagt med den helt store entusiasme i stemmen – selvom det netop kan være entusiasmen der bliver tændt af travlhed.

Travlhed er godt…

…når det tænder entusiasmen og motivationen.

Det kan skabe en utrolig produktivitet og for nogle være kickstarteren til at komme i det famøse ‘arbejdsflow’ hvor tiden og verden omkring dig flyver forbi. Travlhed kan ligefrem være god for din afslapning, hvis travlhed betyder, at du senere kan nyde ro uden dårlig samvittighed over ting du burde have ordnet, men ikke lige nåede.

Jo bedre du kender dig selv, desto bedre kan travlhed også fungere som et værktøj for dig. Det gælder om at vide hvor meget du har brug for restitution, uanset om du er introvert eller ekstrovert. Alle har brug for at få genopladet batterierne.

Find nogle værktøjer til at bevare kontrollen over din travlhed. Mange bruger to do-lister, og det kan være rigtig brugbart. Her på podcasten er vi glade for Todoist. For andre kan en power-hour være brugbart – her har du tilsidesat én time til at nå alt det, der står på din to do-listen. Det er simpelthen fuld smadder i en time.

Travlhed er mindre godt…

…når du ikke har kontrollen. Det kan skyldes mangel på planlægning eller at du ikke er god til at sige ‘nej’.

Travlhed kan overskygge det store billede, så du glemmer at prioriterer de mennesker og ting som du egentlig helst vil bruge størstedel af dine vågne timer på. Det gælder også om at kende sine “sprintperioder” – for nogle kan det give mening at have travlt i nogle timer, imens andre kan køre i dage. For begge gælder, at restitutionsperioden skal prioriteres og måske endda planlægges.

Vi kommer rundt om spørgsmål i episoden:

Har du at læse mere om de forskellige emner vi kommer ind på i podcasten? Find dem her:

Du kan støtte podcasten

Hjælp podcasten med at fortsætte og med at vokse sig større og bedre ved at sprede ordet.

Det kan du gøre ved at:

  • Anbefale podcasten til en ven, kollega eller bekendt
  • Anmelde podcasten
  • Dele podcasten på dine sociale medier

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag! 

Du finder kontaktinfo på os her.