Dagens ekspert er Thomas Duerlund. Sammen med Puk går de to igennem de vigtigste elementer i e-mailmarkedsføring, lige fra planlægning til eksekvering og måling. 

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: E-mailmarkedsføring og Mailchimp

Anita er til Social Media Week i London for at bringe ny viden tilbage til podcasten. Derfor er Puk og Thomas alene i studiet i dag, og fokus er på et emne, som vi længe har haft på tegnebrættet: E-mailmarkedsføring.

Det vigtigste indenfor e-mailmarkedsføring er, at dine modtagere har givet en permission – altså en tilladelse til, at du som virksomhed på sende mails til dem. Husk dog forskellen på markedsføring og notificeringer. Selvom du ikke har givet din permission, må dit fitnesscenter må godt sende dit rykkere på mail, hvis du ikke har betalt dit abonnement. Her er der nemlig ikke tale om markedsføring og salg.

Mailchimp er let at gå til, fordi det har en forretningsmodel der tilbyder en gratis pakke, som inkluderer nok til langt de fleste. Det er eksempelvis først når du har over 2.000 modtagere, at du skal til at opgradere til en betalt pakke.

Derudover har Mailchimp en række integrationer, der gør det let at tilpasse ens mailflow. Mailflow kræver automatisering, som kort forklaret er muligheden for at opsætte “triggere”. Det kan eksempelvis ske, når en bruger tilmelder sig nyhedsbrevet: Her kan du bygge et mailflow der sørger for, at den nye nyhedsbrevmodtager får en række udvalgte e-mails i bestemt rækkefølge og på bestemte tidspunkter. Hvis du har en webshop, kan en trigger være en kunde, som har lagt varer i kurven uden at gå til kassen.

Uanset hvordan du planlægger dine mails, så er evaluering vigtigt: Se hvilke mails der har høj åbningsrate (og klikrate, hvis du har links og CTA-knapper i dine mails), tjek åbningstider – og alt andet, der er relevant indsigt for dig.

Tænk også din e-mailmarkedsføring som et led i en større kæde. Dine e-mails skal spille sammen med alle dine andre platforme, for at optimere din indsats på tværs af kanaler.

Vi kommer rundt om:

  • Automatisering af e-mails.
  • Hvordan Digitale Tanker opbyggede adventsmails i 2016.
  • Oprydning af dine nyhedsbrevsmodtagere.
  • Brug af data til at optimere dine nyhedsbreve.
  • E-mailmarkedsføring i samspil med andre kanaler (sociale medier, print, etc.).

Er du interesseret i mere læsning? Til dette afsnit brugte vi flg.:

Du kan støtte podcasten

Hjælp podcasten med at fortsætte og med at vokse sig større og bedre ved at sprede ordet.

Det kan du gøre ved at:

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag! 

Du finder kontaktinfo på os her.