Er du patreon? Vil du hellere støtte dine YouTube-stjerner, podcastere og andre digitale rollemodeller end at betale for flow TV? Så er du ikke alene. Lyt med og hør mere hvad patreon er for en størrelse, hvornår vi får lyst til at støtte vores stjerner og rollemodeller og ikke mindst: Er Puk og Anita patreons selv?

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: Patreon og fremtidens mediebrug

Vi taler i denne episode om fremtidens medie(for)brug og helt specifikt om begrebet Patreon. Patreon er et koncept, hvor du nemt kan støtte dine yndlings digitale helte og samtidig kan de samle penge ind til deres passionerede projekter, og måske endda leve af det. Men hvad betyder det for de store mediehuse? Er de tættere end nogensinde på at tabe kampen mod digitale opfindelser, personlighed og autencitet?

Vi kommer rundt om

 • Er vi selv patreons, hvorfor/hvorfor ikke?
 • “Content is dead” siger man – er det sandt? Er ‘content’ på vej til at blive erstattet af nicher?
 • Hvordan ser det ud med mediehusene? Er de blevet det fordyrende mellemled, som producenter og forbrugere skærer af i fremtiden?
  • I hvor høj grad har indholdsproducenter egentlig brug for mediehuse som TV2 o.lign. til at udbrede deres indhold? De platforme indholdsproducenterne uden tvivl har brug for, og bruger meget, er de sociale medier…
 • …så er sociale medier på vej til at blive fremtidens mediehuse?
  • Hvis de er, hvordan vil de så håndtere den magt de bliver tildelt? Apple har tidligere stoppet for Tencent’s feature i WeChat – en feature, som lod brugerne betale for indhold. Betalingsfeaturen gik dog udenom Apples økosystem, så Apple går glip af profit og lægger derfor låg på.
   Tænk hvis Facebook satte en stopper for al betaling der ikke foregik i Facebooks økosystem?
  • Hvordan ser det ud for indholdsproducenterne? En stor indtjeningskilde er for mange bloggere, podcastere og youtubere samabejdsaftaler med virksomheder. Hvis din niche er snævner er dit publikum dedikeret, men muligheden for at finde en samabejdspartner er muligvis mindre.
  • Sidst og størst: Magten synes at ligge hos forbrugerne. Stadig. Anitas tese er, at selvstændige indholdsproducenter er mere troværdige og uvildige i forbrugernes øjne end virksomhederne er. Derfor vinder de i kampen om forbrugernes opmærksomhed og bliver en seriøs konkurrent til eksisterende brands. Så hvor går grænsen for forbrugerme – hvornår mister en indholdsproducent sin troværdighed, fordi der bliver flirtet lige heftigt nok med virksomhederne og deres sponsorater?
 • Trælse reklamer – få dem væk!

Er du interesseret i mere læsning? Til dette afsnit brugte vi flg.:

Inden du går, så har vi to yderst vigtige ting at fortælle

Vi har snart fødselsdag.

Har du tid og lyst til at sende os en fødselsdagshilsen? Du kan gøre det skriftligt, du kan gøre det i en lydbid, med flaskepost eller sende det til os med snailmail. Vi modtager faktisk bare alt. Vi vil super gerne høre fra jer, og det er nu I har chancen for at stille os alle de spørgsmål I går og gemmer på. Er vi virkelig digitale indfødte? Er vores hårfarve vores egen? Hvordan fandt vi på at lave en podcast? Hvor kender vi Casper fra? Laver vi selv vores hjemmeside?

Vi glæder os til at besvare dem i vores fødselsdagsepisode d. 9. juli.

Casper søger job – hjælp ham med at finde et sted, hvor han kan give den gas!

Du kan fange casper her:

Du kan støtte podcasten

Hjælp podcasten med at fortsætte og med at vokse sig større og bedre ved at sprede ordet.

Det kan du gøre ved at:

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk & Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.