Kan man være afhængig af sociale medier? Hvad sker der i vores hjerner, når vi er på sociale medier? Bør du tage forholdsregler for at undgå afhængighed – og i så fald hvilke?

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: Afhængighed af sociale medier

Et tema som få adresserer og som ligger Anita meget på hjerte er, hvordan vores hjerner reagerer når vi hopper rundt på de sociale medier. Afhængighed af sociale medier er der skrevet om flere gange i alverdens medier, og emnet har været brandvarmt i nogle år. Nu tager vi debatten op – kan man være afhængig af sociale medier?

Anita har i sit speciale netop undersøgt dopaminstimulering ved brugen af sociale medier. Dopamin er signalstoffet der kort fortalt er kilden bag al afhængighed. Dopamin er også meget mere end det. Dopamin stimulerer hjernens belønningscenter og er forklaringen på den fede ‘yes!’-fornemmelse du får, når du afleverer en fed opgave til stor begejstring for kunden. Dopamin er grunden til at du motiveres til at nå dine mål og generelt kommer igennem de mange opgaver du sætter dig i løbet af en dag.

Og hvad sker der egentlig for etikken i neuromarketing? “Manipulationen” der trigger folks hjerner og får dem til at udføre en ønsket handling er én måde at bruge neurovidenskabens indsigt i hjernens mekanismer – balancen er ikke at misbruge denne viden…

Er du interesseret i mere læsning? Til dette afsnit brugte vi flg.:

Du kan støtte podcasten

Hjælp podcasten med at fortsætte og med at vokse sig større og bedre ved at sprede ordet.

Det kan du gøre ved at:

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk & Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.