Episode 96: Danskernes læsevaner

I denne episode bliver du klogere på læsevaner – både danskernes og Puk og Caspers. Lyt med til, hvordan får Puk og Casper tid til at læse bøger i deres travle hverdag.

Tema: Danskernes læsevaner

I denne episode bliver du klogere på læsevaner. Det er en episode, som vi begge har glædet os utrolig meget til. 

Vi har begge fået en passion for bøger, hvorfor vi ikke kun taler om danskernes læsevaner, men også vores egne. 

Vi kommer også ind på vores motivationer for at læse. Casper var fx ikke den store fan af at læse i Folkeskolen eller Gymnasiet. Det var Puk, men i løbet af årene blev bøger en mindre del af hendes hverdag. 

Nu har vi begge fundet forskellige måder at få prioriteret bøger ind i vores hverdag på, hvilket vi håber kan inspirere jer lyttere. 

HUSK du er altid velkommen til at skrive til os på mail eller Twitter og dele dine læsevaner. 

Udover læsevaner taler vi også om;

 • låner situationen i Danmark,
 • antallet, der låner fysiske bøger vs. lydbøger,
 • hvem den typiske læser er, 
 • hvilke genre danskerne læser mest,
 • og den kommercielle side af bog industrien.

Hvis du gerne vil i gang med at læse, så kommer også her nogle anbefalinger i tilfældig rækkefølge:

Puks 3 anbefalinger

 • “Sur for en sikkerhedsskyld” er et start bud på en faglitterær samtale bog om positiv psykologi og livsglæde, som er utrolig behagelig at læse. 
 • “Alt det lys vi ikke ser” er et lidt større skønlitterært projekt. Normalt er det ikke en bog, der ville fange mig. Men den her fortælling om en blind fransk pige, en forbandet diamant og en tysk radio entusiast, der ender i hæren pga. sine entusiasme og evner, hvis veje krydses i det besatte Frankrig under verdenskrigen er virkelig gribende.
 • “Eating Animals” er en ældre sag om at spise dyr. Dens indhold er chokerende og øjenåbnende og kan klart anbefales, hvis du går med tankerne om at spise mindre kød eller er nysgerrig på, hvad du spiser. Puk ønsker sig en dansk udgave af denne bog, så hvis nogen går med forfatter gemt i sig, så vil du allerede have en køber ;-)

Caspers 3 anbefalinger 

 • “How to Win Friends and Influence People” burde stå på alles hylder. Det er en ret letlæselige faglitterær bog, som via konkrete eksempler fremlægger 30 principper, der kan bruges i alle sociale og menneskelige sammenhænge. 
 • “Factfulness” er en noget tungere faglitterær samfundsbog. Gennem data og tonsvis af eksempler viser bogen, hvor dårlige vi mennesker er til at se på globale trends. Faktisk er en chimpanse klogere end størstedelen af os inklusiv journalister, lærere, investeringsrådgivere og Nobelprisvindere. I sidste ende gør forfatterne dette for at fremvise, at vi lever i en fremragende verden fuld af håb og muligheder.
 • “Rich Dad Poor Dad” er en rigtig god faglitterær økonomibog, som alle burde læse. Dens hovedplot er Robert T. Kiyosakis egen opvækst med “to” fædre – sin biologiske far og sin vens far. Disse fædre symboliserer gennem deres økonomisk til- og fravalg den rige og fattige far, hvilket giver en utrolig god grundlæggende økonomisk forståelse gennem konkrete eksempler og modeller. Caspers syn på privatøkonomi ændrede sig drastisk efter denne bog.  

Shownotes:

Relaterede episoder

Gå til episode 84

Gå til episode 79

Episode 95: Et godt hjemmenetværk

Gå til episode 95

Episodens værter

Puk Falkenberg

I krydsfeltet mellem forandringsledelse og organisationsudvikling føler Puk sig bedst tilpas. Hun beskæftiger sig med alt lige fra ledelse, teams og arbejdslyst til vaner, udvikling og læring. Puk er rådgiver hos Bloch&Østergaard, hvor hun slår sine folder inden for fremtidens ledelse.

Inviterer du Puk på kaffe, så hav tekanden klar. Hun drikker nemlig ikke kaffe, men tømmer let en tekande lige så hurtigt som du får tømt din kaffekop.

Puk Falkenberg

Casper Pedersen

Social Selling var fokus for Caspers speciale, som han skrev på Aalborg Universitet. Casper hjælper med indholdsproduktion, sparring, udvikling og markedsføring af podcasten.

Inviterer du Casper på pizza, så kan du lige vove på at servere med ananas-topping! Casper er nemlig stor modstander af tendensen, og kunne i en nær fremtid godt være formand for Stop Ananas-forbundet…

Casper Pedersen

Vi håber du nød en stund, i dit faglige frirum!

Blev du inspireret? Du har 2 muligheder:

 1. Anbefal podcasten til en ven, kollega, bekendt, borddame/-herre, dine twitterfølgere etc.
 2. Anmeld podcasten i iTunes.

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/ Casper, Thomas, Anita & Puk

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag!

Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i shownotes.

Om Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i markedsføring, organisation og ledelse. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Vi udkommer altid om søndagen.